Klauzula informacyjna

  1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Fundacja Pomocy Chorym na Mukowiscydozę z siedzibą w Jarosławiu, pod adresem: Kopernika 4/1, 37-500 Jarosław. Kontakt z administratorem możliwy jest pod powyższym adresem pocztowym lub pod adresem e-mail: biuro@muko.help.
  2. Państwa dane osobowe są zbierane i przetwarzane przez Fundację w celu niezbędnym do wykonania statutowych zadań Fundacji w tym świadczenia niezbędnej pomocy na rzecz Pana/Pani.
  3. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego tj.: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  4. Informuję, iż nie mają Państwo obowiązku podania swoich danych osobowych. Podanie danych jest dobrowolne, jednakże odmowa ich podania może uniemożliwić wykonanie wobec Państwa statutowych obowiązków Fundacji i może nie być możliwe wykonanie działań na żądanie Pana/Pani.
  5. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim. Odbiorcami danych będą tylko instytucje upoważnione z mocy prawa.
  6. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu.
  7. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  8. Dane osobowe będą przechowywane na czas na jaki została wyrażona zgoda na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli taki okres został określony, nie dłużej jednak niż do końca roku w którym cofnięta została zgoda na przetwarzanie danych osobowych wyrażona pisemnie przez Pana/Panią.

Administrator danych osobowych dokłada wszelkich starań, aby przechowywanym danym zapewnić właściwy stopień bezpieczeństwa.